22. a 23. září se v Rakin uskuteční speciální akce pro milovníky vysoké gastronomie. Do Prahy přiletí tým restaurace Tannay z Amsterdamu pod vedením šéfkuchaře Thomase Demutha, aby společně s naším týmem šéfkuchaře Gabriela Bertassa připravili unikátní společné menu.
Čeká vás 6-chodová degustace s pečlivě vybranými víny a nealkoholickými nápoji.
Nový formát Funky Dining spojuje fine dining a casual dining – vysoké kulinářské standardy doplněné atmosférou lehkosti a neformálnosti.
Počet míst je omezený – pouze 30 vstupenek na každý večer.
Nový formát Funky Dining spojuje fine dining a casual dining – vysoké kulinářské standardy doplněné atmosférou lehkosti a neformálnosti.
Počet míst je omezený – pouze 30 vstupenek na každý večer.
Program večera:
18:00
18:00
Začátek degustace
20:30
20:30
Neformální pokračování: koktejly, víno, DJ set a možnost setkat se s týmem, který za tímto gastronomickým zážitkem stojí.
Program večera:
18:00
18:00
Začátek degustace
20:30
20:30
Neformální pokračování: koktejly, víno, DJ set a možnost setkat se s týmem, který za tímto gastronomickým zážitkem stojí.
Menu
Amuse-Bouche
Zapékaná ústřice Ústřice jemně zapečená a přelitá yuzu holandskou omáčkou, s křupavým parmazánovým pangrattatem a jemným lososovým kaviárem pro nádech umami.
Tuna Katsu Taco Křupavý tuňák katsu v panko strouhance v měkké taco tortille, doplněný krémem s nádechem jalapeña a čerstvým pico de gallo. Odvážná fúze textur a chutí.
Řepný „Tatarák“ s Beurre Nantais Řepa pečená v soli, jemně nasekaná a ochucená vyzrálým balzamikem a bílým vinným octem. Podává se na krémové omáčce beurre nantais s nádechem kefírové limety, která dodává svěží, aromatický kontrast.
Pouilly Fumé - Léon 23 Rýžová kombucha
Tři Čtvrte x Monology - Frau Gris 24 Jahoda & Bazalka
Hlavní chody
Kambala s ratatouille a omáčkou Dugléré Jemně máslem pošírovaná kambala servírovaná na ratatouille připraveném ve stylu confit. Doplněná klasickou rajčatovo-petrželovou omáčkou Dugléré, která dodává této vytříbené francouzské úpravě hloubku a svěžest.
Hamachi & Dýňové Crudo Jemně marinovaný hamachi na živé grepovo-citrusové omáčce, doplněný hladkým dýňovým pyré. Dokončeno praženými dýňovými semínky, jemnými hoblinkami katsuobushi pro nádech umami a olejem z máty.
Račí Brioche Sandwich Sladké raci promíchané s osvěžujícím salátem z tenkých plátků fenyklu, červené ředkvičky a estragonové majonézy, vložené do opečeného máslového brioškového pečiva. Navrchu zdobené domácí nakládanou okurkou a rozpuštěným sýrem Gruyère.
Ota Ševčík - Frankovka 23 Retter - Cabernet Sauvignon
Rakin x Monology - Kalvarie S 24 Heřmánek
Ruinart Rosé Brut Růžová kombucha
Dezert
Paris-Brest s lískovo-oříškovým pralinkovým krémem Klasický francouzský věneček z odpalovaného těsta plněný hedvábným krémem z lískových oříšků a pralinek. Ozdobený karamelizovanými oříšky a lehce posypaný moučkovým cukrem pro nadčasový a hříšně lahodný závěr.
Mant De La Rive - Manzanilla Fina Retter Appel Pear
Cena
4800 Kč
včetně vinného / nealkoholického párování
Menu
Amuse-Bouche
Zapékaná ústřice Ústřice jemně zapečená a přelitá yuzu holandskou omáčkou, s křupavým parmazánovým pangrattatem a jemným lososovým kaviárem pro nádech umami.
Tuna Katsu Taco Křupavý tuňák katsu v panko strouhance v měkké taco tortille, doplněný krémem s nádechem jalapeña a čerstvým pico de gallo. Odvážná fúze textur a chutí.
Řepný „Tatarák“ s Beurre Nantais Řepa pečená v soli, jemně nasekaná a ochucená vyzrálým balzamikem a bílým vinným octem. Podává se na krémové omáčce beurre nantais s nádechem kefírové limety, která dodává svěží, aromatický kontrast.
Vinné párování / Nealkoholické párování
Pouilly Fumé - Léon 23 Rice Kombucha
Tři Čtvrte x Monology - Frau Gris 24 Jahoda & Bazalka
Hlavní chody
Kambala s ratatouille a omáčkou Dugléré Jemně máslem pošírovaná kambala servírovaná na ratatouille připraveném ve stylu confit. Doplněná klasickou rajčatovo-petrželovou omáčkou Dugléré, která dodává této vytříbené francouzské úpravě hloubku a svěžest.
Hamachi & Dýňové Crudo Jemně marinovaný hamachi na živé grepovo-citrusové omáčce, doplněný hladkým dýňovým pyré. Dokončeno praženými dýňovými semínky, jemnými hoblinkami katsuobushi pro nádech umami a olejem z máty.
Račí Brioche Sandwich Sladké raci promíchané s osvěžujícím salátem z tenkých plátků fenyklu, červené ředkvičky a estragonové majonézy, vložené do opečeného máslového brioškového pečiva. Navrchu zdobené domácí nakládanou okurkou a rozpuštěným sýrem Gruyère.
Vinné párování / Nealkoholické párování
Ota Ševčík - Frankovka 23 Retter - Cabernet Sauvignon
Rakin x Monology - Kalvárie S 24 Heřmánek
Ruinart Rosé Brut Růžová kombucha
Dezert
Paris-Brest s lískovo-oříškovým pralinkovým krémem Klasický francouzský věneček z odpalovaného těsta plněný hedvábným krémem z lískových oříšků a pralinek. Ozdobený karamelizovanými oříšky a lehce posypaný moučkovým cukrem pro nadčasový a hříšně lahodný závěr.
Vinné párování / Nealkoholické párování
Mant De La Rive - Manzanilla Fina Retter Appel Pear
Cena
4800 Kč
včetně vinného / nealkoholického párování
Lokace
Rakin Seafood Bar
Jugoslávských partyzánů 7, Praha 6 Dress code: Smart casual
Rezervace
Máte-li alergie nebo vám některé suroviny nedělají dobře, uveďte to prosím do poznámky při koupi vstupenky.
Svým souhlasem přijímáte naše obchodní podmínky
Rezervace
Máte-li alergie nebo vám některé suroviny nedělají dobře, uveďte to prosím do poznámky při koupi vstupenky.